Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • felix...

    Jooj koliko posla sa tim videom,arhiviranjem...,a tek pregledavanje arhive?Nisi to spomenuo,kada i koliko pregledavaš stariju(par dana do mjeseci) arhivu?Pitam to iz razloga jer sam primijetio da najmanje mjesec dana od kraja godišnjeg samo pratiš market i ne trejdaš.Znači da nisu samo nove vijesti u pitanju,već se moraju nadograditi na nešto ili?

    avatar

    07.05.2007. (17:01)    -   -   -   -  

  • Oglina spilja

    Otprilike mi je poznato šta želiš reći pošto sam dugo radio u procesnoj industriji gdje sam automatski upoređivao parametre analiza. Nažalost dok ovdje dođem do tog stadija proteći će dosta vode, no što je tu je.Zagrizli smo. Pozdrav!

    avatar

    07.05.2007. (17:38)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @FELIX:.. da pa polako sakupljam nove vijesti jer starih nemam posto mi sistemi ne mogu sami automatski snimati vise od 1 trake ili neke razumne kolicine na HD a i ne volim trejdati na stare vijesti. Malo pogledam na Internetu sta se dogadjalo za vrijeme mog odsustva i onda pocnem ponovo sa snimanjem. Nastojim NE TREJDATI dok se malo ne uhodam, ne skupim vijesti i vidim sta mi one (u prosjeku) govore o Makretu. Nije dobro skociti "naglavce" nazad u MArket nakon dulje pauze bez obzira sta je bio uzrok. Treba si dati malo vremena da se "upliva u struju" a ne "skoci na glavu u ledenu vodu"! Pozdrav

    avatar

    07.05.2007. (21:20)    -   -   -   -  

  • Tolisimus

    Prvo da se ispričam ako postavljam pitanje koje je logično i očito ali radi svoga (ne)znanja svejedno ću ga postaviti:
    Hipotetski, posjedujem 1000 dionica XYZ kompanije trenutne cijene 5.0 $ po dionici. Prodam (sell-to-open) 10 opcija koje istječu za šest mjeseci po cijeni 60$ za opciju na strikeu @7.5.
    Znači dobijem 600 $ za njih deset. Sada ako za šest mjeseci cijena dionice bude vrijedila 10$ ja moram svoje dionice prodati za 7.5$?! Što znači fina zarada od 50% + onih 600$, što predstavlja jako lijepu zaradu za šest mjeseci. Sad, ako je dosad bilo sve logično, gdje je tu onaj rizik koji prodavač opcija (IVO) preuzima kod prodaje opcije? Jedini rizik je ako dionica padne pa izgubim novce na tome...ali što se tiče pisanja opcija ne riskiram ništa...naravno ako se mogu zadovoljit sa zaradom od 50%.
    Zanima me jesu li ispravna ova moja naklapanja? I još jednom isprika ako postavljam jako logično pitanje...

    avatar

    07.05.2007. (22:01)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Alcoa (AA) hoce NA SILU (hostile bid) kupiti kanadsku kompeticiju Alcan (AL) i ta dva stocka plesu danas ALUMINIJSKI M&A ples (merger or aquisition)! Ovaj run u DOW_u je posljedica uspona u AA koji je u indexu i skocio je oko 8% (+2.5 pta).. Alcan je skocio urnebesnih +20 pointa i unio jos vise zivcane nervoze o tome gdje da udjemo i sta da kupimo da bi uhvatili slijedecih +20 pointa kao u DJu i ROjteru!
    Ne mogu poreci da me stara groznica pomame iz doba Internet Bubble-a sada ovdje ponovo obuzima (sto nije dobro) jer sam za manje od pola godine sada dosao na vrlo blizu projicirane zarade za cijelu 2007 (zahvaljujuci ovom nenormalnom run-u)! Jos da objave kupnju onog zadnjeg "pinga" od Marvela (MRVL -koji je danas u plusu) do augusta i ja mogu na godisnji do kraja godine! Na zalost to nikad tako ne ispadne jer "zeljezo se kuje dok je vruce" i ova dobra vremena nece trajati zauvijek pa ih treba iskoristiti! Ali kad ste jednom u DEBELOM PLUSU (u trejderskoj godini) i imate ogranicenu kolicinu ulozenog kapitala u opcijama, briga vas kad ce se trend okrenuti i ako ce i sve propasti jer ce te izgubiti mozda zadnje ulozenih 3K-5K nakon zaradjenih 30-40K!! Zato sto vise vrijeme odmice i sto ste vise u plusu te godine - to se MANJE trebate HEDGATI ako samo ogranicite uloge.. TO je kontrola rizika sama po sebi dovoljna u ovako jakom trendu UP UP and away! CIjela stvar je slicna ZIVOTNOM OSIGURANJU! KAd ste mladi i tek osnovali obitelj treba vam NAJVISE osiguranja jer nemate jos isplacenu kucu i smrt jednog od supruznika je financijski krah (treba sve otplatiti, iskolovati djecu itd).. Kako starite i imate vise otplacene imovine, iskolovane djece itd treba vam MANJE zivotnog OSIGURANJA . Na kraju u starosti vam ne treba uopce ako ste vlasnici kuce u kojoj zivite, imate sve otplaceno, djecu odraslu i pozenjenu, penziju, nesto ustedjenog casha, imovine, dionica, bondsova ili slicno. Smrt jednog od supruznika ne pogadja materijalno drugog jer se lako proda kuca, podmire troskovi sahrane i najcesce preseli u manji stan sa viskom vrijednosti stavljenom na banku! Da vidite sta ovdje starceki putuju po krstarenjima i svuda sa tom lovom koju polako grickaju u starosti.. nego zabrazdih ja ponovo.. Kraj trejding dana PON +48 .. nema kraja ovom ralleyu! DJIHAAAAAA!!!

    avatar

    07.05.2007. (22:04)    -   -   -   -  

  • bagzi

    Tolisimus, upravo je tako. Rizik kod covered calla je na dole, na gore imaš samo rizik izgubljene zarade.
    Pozdrav

    avatar

    07.05.2007. (22:17)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Da, ako ode ko ovaj danas AL ili DJ propustio si zaraditi $20 po jednoj DIONICI sto je 2000 po 1 opciji a $20,000 za tih 10 opcija! POSTO JE RAST DIONICE TEORETSKI NICIM OGRANICEN veli se da je tvoj rizik (propustanja zarade) NEOGRANICEN.. Kod puta imas rizik pada samo do vrijednosti od $0 pa je rizik ogranicen! NAravno sasvim je drugo kad napises CALL i NEMAS tu dionicu (naked call writing) sto nikad ne bi trebao raditi niti kad bi ti broker dozvolio iz ocigledno g razloga. Kad velim NIKAD , pricam uopceno a ne bih trebao, jer ako imas 100K na accountu i oces napisati naked call za dionicu od $2 za 100 kom- who cares, ne? Sve ovisi o kolicini!

    avatar

    07.05.2007. (22:26)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Pazi što je danas osvanulo na Dr J trade of the day blogu !

    avatar

    07.05.2007. (23:49)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    OK, onda ga vise ne moramo zvati PING, sad nismo mi krivi ako se prosiri po svijetu, ha ha! Ozbiljno mislim da ce ovo biti dobar play jer danas su neki CFO iz kompanije dali ostavke zbog skandala sa kompanijskim opcijama. Posto je to jako drzalo dionicu u "prizemlju" godinje cijene sad ce se vjerojatno poceti malo oporavljati sa otkupom ili bez njega. Ali ako razmislite zdravo sad je trenutak za otkupiti firmu (unutar par tjedana dok je cijena jos nisko i dok neko drugi u ovoj ludnici od M&A nije dao offer na nju)! Ocekujem najvecu zaradu ove godine od ovog trejda ako dodje do otkupa firme! Firma je podcijenjena i da dodje i do korekcije nema takav potencijal pada kao rasta do Augusta! Mislim da samo treba biti strpljiv sa ovim PINGom!

    avatar

    07.05.2007. (23:58)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Da ne spominjemo kako smo mi u trejd upali vec u Petak zahvaljujuci emailiranom tipu servisa i brzoj akciji. Ja sam ga uhvatio na limit od 1.65 bez problema ! DAnas (pon) je vec malo skocio! pozdrav

    avatar

    08.05.2007. (06:13)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Da li je netko pogledao opcije na ove ostale 'tipove' iz linka sa Budnyevog komentara: BSX, AMR, GRMN?
    AQNT je vec spomenut, prosli tjedan ako se ne varam. Pozdrav

    avatar

    08.05.2007. (08:18)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Vidi, vidi, ipak: UPDATE 2-AQuantive profit rises 87 pct, shares surge, AQNT link, no dovoljno samo za djelomični oporavak opcija.

    avatar

    08.05.2007. (15:57)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    @OM: evo bas sam sad pogledao AQNT se otvorila na 33.80$, tj. call @30 koji se jucer prodavao za 1.30 sad vrijedi 3.80 - jucer sam razmisljao za uletit u 5 callova, no odustao sam jer su mi se cinili malo skupi (dionica je bila oko 29.70$) i nisam mogao vlastitim snagama skuzit gdje bi AQNT mogao zavrsit (iako je cijena calla od 1.30 sugerirala da bi mogao ici na gore - ali cini mi se da to ne mora bit uvijek tako). Kako ti u ovom slucaju procjenjujes situaciju? Da li odustajes ili ides sa malim spekulativnim kapitalom ipak u trejd? Pozdrav

    avatar

    08.05.2007. (16:03)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    AQNT je bio DRJ jev tip nedavno (kupiti CALL do 0.80 mislim) ... kupio sam ih za .87
    pali su na .2 jucer prije earningsa
    dosle su vijesti da su zaradili 87% vise nego sto je market ocekivao
    otisli su +12% danas na otvaranju..callovi su shootali do .8
    uspio sam ih prodati na 0.65 i izasao sa malim gubitkom
    da sam usao jucer umjesto kad je DRJ rekao , zradio bi dosta ali onda opet ne bi ga sam primjetio..
    Kad trejdam tipove onda dajem vise prostora za pomak (radije trejdam manje sume)
    vecinu bi ovdje izbacio short stop na pola od .8 sto znaci na .4 on je bio prosao .4 prekjucer prema tome vecina nas trejdera bi bila izbacena
    tako DRJ obicno kaze da se inicira pozicija s 50% stop lossom
    ali ja imam SADA dosta pozicija da mi se jednostavno ne isplati zezati za $400 sa ovim tipom nego ga pustim da se razvije ili propadne! Kad dolazi katalizator zarada u ovom marketu isplati se pokusati drzati ga preko najava (pogotovo ako si zatucen prije toga)
    You win some-you lose some!

    avatar

    08.05.2007. (19:02)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Zanimljiv je DRJ email jutros koji samo spominje da PRODAMO AQNT i ne spominje kako je to ISPOD PREPORUCENE CIJENE od 0.80 a jos manje sav taj prodjeni ROLLER COASTER Koji sam gore opisao.. ali ne laze a to je najvaznije.. TUMACENJE je nas problem ili pravo:
    "Close the AQNT May 35 Calls (QBTEG) at 70 cents
    Dear Fellow Options Trader,
    aQuantive (AQNT) blew out its earnings numbers today, but we don't have much time left for these expiring May options, so it's time to say bye-bye! Tell your broker to sell your long AQNT May 35 Calls (QBTEG) at 70 cents.
    Remember, friends -- pigs get fat, but hogs get slaughtered!

    avatar

    08.05.2007. (22:02)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Je li bio 0.70 poslije njegove preporuke za prodaju? To je preporuka prije otvaranja marketa?
    Vidim da je najviša bila čak 0.85 a dan je završila na oko 0.30

    avatar

    08.05.2007. (23:15)    -   -   -   -  

  • Bundy

    @Wirtschaft: slabo su se provele preporuke sa onoga besplatnog bloga koliko ja pratim. Valjda su mu plaćeni tipovi puno kvalitetniji, ali u to nemam uvid. Imam plaćenog Schaeffera (earnings paket alerta) i za sada mu ne ide loše, no ja sam propustio dva-tri dobra playa u zadnje vrijeme, a uspio sam odabrati lošega! :)
    A i prije vremena sam prodao CFC (rezao gubitke, jer mi se činilo da je market na prevelikom riziku) a vidi ga danas (i na CNBC-u su ga spomenuli - kao narastao bez razloga i vijesti!).
    Šmrc! - preporuka za kupnju je bila do 5.90
    No ima i pikova koji su u minusu za sada...

    avatar

    08.05.2007. (23:23)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    To ti ne bih mogao reci sa sigurnoscu Bundy! Za vrijeme trejdanja NEMAM OTVOREN Ms Outlook i ne provjeravam postu jer sam zauzet vaznijim stvarima (vidi ovaj unos)! Mogu ti samo reci da je Email imao TIME-STAMP od 7:00 AM sto je po DRJ-jevom vremenu mislim oko 10:00AM sto bi znacilo oko POLA SATA NAKON OTVARANJA MARKETA danas u pon. 08. May NE mogu ti reci koliko je tada bio AQNT ali ti mogu reci da sam ja stavio limit order na 0.7 za koji je bilo prekasno i skliznuo mi je na nize pa sam ga morao "ganjati" i prodao na 0.65. Proveo sam jedno vrijeme cekajuci na limitu.. Poanta je da DRJ moze preporuciti stagod hoce ako mi ne uspijemo dobiti takvu cijenu u Marketu.. Njegovi brojevi su samo okvirne preporuke a sutra cemo vidjeti da li sam trebao OSTATI u poziciji ili sam na vrijeme izasao i katao loss (iako se vec danas opcija zatvorila kako si napisao 0.30)!

    avatar

    08.05.2007. (23:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...